Svatý Martin

letos to máme rozložené - dnes první víno a Martinské rohlíčky - mamka má osvědčený recept, léty prověřený, a zítra slavnostní nedělní oběd s kačenou :-) sice to není husa, ale je z malochovu, běhala po dvoře a nekrmila se granulemi, ta ji víc než nahradí. 
užijte Martinský čas,
Pavel

Komentáře

  1. Vy už se máte dnes super - tak si užívejte i neděli ! dobou chuť přeji :-)) Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Pavle, prosím, napiš léty prověřený recept na rohlíčky , moc děkuji a přeji hezký víkend.
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinské rohlíčky
      Mák si připravte podle vlastních zvyklostí.
      Těsto : 160 hladké mouky, 70 g hrubé mouky, 30 g cukru, 120 g tuku (máslo je máslo, ale je to na Vás), 1 žloutek, sůl, 10 g droždí, 3 lžíce mléka (na kvásek), hladká mouka na vál, žloutek na potření, pečící papír.
      Recept je z knihy paní Hany Doležalové Nápady pro maminky na mateřské dovolené (str. 144) a svátek sv. Martina si bez těchto rohlíčků já ani Pavel neumíme představit už dvě desetiletí.
      Dobrou chuť !!!!
      Milada

      Vymazat
  3. Ahoj Pavle, ty rohlíčky vypadají opravdu lákavě. Určitě je vyzkouším. Nás skolila o víkendu viróza, takže budeme mít taky Svatomartinskou kachnu až tuto neděli. Víno je na skladě, husí játra taky, takže si to určitě hezky užijeme. Přeji hezké podzimní dny. Pa Stáňa

    OdpovědětVymazat
  4. I Tobě krásný prodloužený víkend, užijte si to!
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně jsi to nafotil, jen ta kačenka tam chybí. :-) Také jsme ji měli místo martinské husy, teď mne čeká operace žlučníku a po ní dieta. A díky za recept na rohlíčky, určitě někdy vyzkouším, mák mám moc ráda. Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky